ETEN VAN ARIE!

Hoera, er is wat te vieren!
Zoals een verjaardag, trouwjubileum, een kampioens- of bedrijfsfeestje, noem maar op.
Hartstikke leuk, alleen wat doen we qua eten en vindt iedereen het wel gezellig? Deze
vragen geven vaak veel stress en dat is niet bevorderlijk voor een feestelijke
stemming, ‘Eten van Arie’ biedt de oplossing!


Lekker en uitgebreid tafelen is een ongedwongen manier om te genieten van elkaars gezelschap en soms
doet men dat het liefst in huiselijke sfeer. Thuis dineren of een feestje
organiseren vraagt vaak veel voorbereiding en planning. Tijdens het eten wordt heen
en weer gependeld tussen keuken en eettafel met het gevaar dat zowel de gasten
als het eten wat aandacht tekort komen. ’Eten van Arie’ neemt graag het werk
van de boodschappen doen tot en met de afwas uit handen!


In overleg bekijken we de mogelijkheden en wordt het menu samengesteld. Een klassiek Frans
georiënteerd uitgebreid diner, een hip stamppotten buffet, of liever juist Aziatisch ‘finger food’? Wilt u groenten een centrale rol laten
spelen of ziet u liever een goed stuk vlees als middelpunt? Zijn er gasten met
een speciaal dieet? Geef de wensen en het budget aan en we maken er iets moois
van!


Een gastronomische barbecue is een van mijn succesnummers. Ik heb een grote barbecue gebouwd waar ik
op hout een heel varkentje, een lam of een berg zelf gemarineerde spareribs
rooster. Een heerlijk vers visje kan natuurlijk ook. Al wordt barbecueën vaak met
(veel) vlees geassocieerd, ook met alleen groenten zijn de mooiste, kleurrijke
hapjes te toveren, een feest voor iedereen dus. Ik serveer daar naar wens alle
mogelijke huisgemaakte salades en verse sausen bij.


Niets trekt meer dan de gloed en geur van brandend hout vermengd met die van (h)eerlijk vlees. Mijn
ervaring is dat iedereen al gauw om de barbecue heen staat en gasten zo makkelijk contact met elkaar
maken. Ideaal voor groepen die elkaar nog niet of amper kennen. Als afsluiting
serveer ik desgewenst een frisse fruitsalade, zelfgemaakt biologisch ijs met
taart toe.


De voorbereidingen vinden in de keuken van Arie plaats, waarbij zoveel mogelijk biologische en
seizoensgebonden producten worden gebruikt en alles zelf gemaakt wordt, dus niets
uit pakjes of zakjes. De ‘finishing touch’ gebeurt op locatie. Natuurlijk wordt
de keuken weer netjes opgeruimd achtergelaten, dus het enige dat rest is
lekker nagenieten van een heerlijke avond!


‘Dat kan die Arie toch nooit allemaal in zijn eentje?’ Nee, natuurlijk niet! Gelukkig leerde ik
bij The Greenery mijn schatje Didi Wortelboer (geen grap) kennen. Wij delen de
liefde voor in alle opzichten goed eten. Ze heeft een Indisch Franse
achtergrond en kookte al van jongs af aan met veel plezier voor het hele gezin. Met 14
jaar ervaring in de biologische groente en fruit is ze mijn partner op de markt
en bij grotere partijen. Ook mijn lieve ouders helpen regelmatig mee, net als mijn
zussen en diverse vrienden. We delen de liefde voor lekker eten en elkaar en
maken er een feestje van!

 

 Lees verder…